|
1. hafta |
Mikrobiyoloji laboratuvarında kullanılan malzeme ve araç gereçlerin tanıtımı |
|
2. hafta |
Laboratuvarda sterilizasyon ve dezenfeksiyon
Mikrobiyolojik besi ortamları ve besi ortamlarının hazırlanması |
|
3. hafta |
Bakterilerin boyanarak incelenmesi ve mikrobiyolojik preperat hazırlama,
bakterilerin basit boyama ile incelenmesi |
|
4. hafta |
Negatif boyama |
|
5. hafta |
Gram boyama, aktinomisetlerin incelenmesi |
|
6. hafta |
Endospor boyama |
|
7. hafta |
Asit-fast boyama |
|
8. hafta |
Bakterilerde hareketin incelenmesi |
|
9. hafta |
Bakterilerde boyutların ölçülmesi |
|
10. hafta |
Canlı mikroorganizma sayısının belirlenmesi |
|
11. hafta |
Mikroorganizmaların beslenme isteklerinin belirlenmesi |
|
12. hafta |
Saf kültür elde etme yöntemi |
|
13. hafta |
Saf kültürlerin izolasyonu |
|
14. hafta |
Mikroorganizmaların kültürel özelliklerinin incelenmesi |