| 1. hafta | Sanitasyona giriş: tanımlar ve düzenlemeler; biyogüvenliğin sanitasyonla ilişkisi | 
                                                        
                                | 2. hafta | Mikroorganizmaların sanitasyonla ilişkisi : Mikrobiyal büyüme, Gıda bozulması | 
                                                        
                                | 3. hafta | Gıda kaynaklı hastalıklar | 
                                                        
                                | 4. hafta | Mikrobiyal imha, Mikrobiyal yük tayini, Teşhis testleri | 
                                                        
                                | 5. hafta | Alerjenlerin sanitasyonla ilişkisi | 
                                                        
                                | 6. hafta | HACCP'ye Giriş | 
                                                        
                                | 7. hafta | Temizleme Bileşikleri; Dezenfektanlar; Sanitasyon Ekipmanı | 
                                                        
                                | 8. hafta | Çeşitli Gıdalar İçin Sanitasyon Uygulamaları 1: Nem oranı düşük gıdalar, Süt ürünleri | 
                                                        
                                | 9. hafta | Çeşitli Gıdalar İçin Sanitasyon Uygulamaları 2: Et ve kümes hayvanları, Deniz ürünleri | 
                                                        
                                | 10. hafta | Çeşitli Gıdalar İçin Sanitasyon Uygulamaları 3: Meyve ve sebzeler, İçecekler | 
                                                        
                                | 11. hafta | Atık Ürün İşleme | 
                                                        
                                | 12. hafta | Yönetim ve Sanitasyon | 
                                                        
                                | 13. hafta | Öğrenci sunumları1 | 
                                                        
                                | 14. hafta | Öğrenci sunumları2 |