|
1. hafta |
Sanitasyona giriş: tanımlar ve düzenlemeler; biyogüvenliğin sanitasyonla ilişkisi |
|
2. hafta |
Mikroorganizmaların sanitasyonla ilişkisi : Mikrobiyal büyüme, Gıda bozulması |
|
3. hafta |
Gıda kaynaklı hastalıklar |
|
4. hafta |
Mikrobiyal imha, Mikrobiyal yük tayini, Teşhis testleri |
|
5. hafta |
Alerjenlerin sanitasyonla ilişkisi |
|
6. hafta |
HACCP'ye Giriş |
|
7. hafta |
Temizleme Bileşikleri; Dezenfektanlar; Sanitasyon Ekipmanı |
|
8. hafta |
Çeşitli Gıdalar İçin Sanitasyon Uygulamaları 1: Nem oranı düşük gıdalar, Süt ürünleri |
|
9. hafta |
Çeşitli Gıdalar İçin Sanitasyon Uygulamaları 2: Et ve kümes hayvanları, Deniz ürünleri |
|
10. hafta |
Çeşitli Gıdalar İçin Sanitasyon Uygulamaları 3: Meyve ve sebzeler, İçecekler |
|
11. hafta |
Atık Ürün İşleme |
|
12. hafta |
Yönetim ve Sanitasyon |
|
13. hafta |
Öğrenci sunumları1 |
|
14. hafta |
Öğrenci sunumları2 |