|
1. hafta |
Giriş, Ayak İzi Ailesi kavramının tanıtımı |
|
2. hafta |
Ekolojik Ayak İzi: Ekolojik Ayak İzi kavramının tanıtımı ve arazi türleri, Biyoçeşitlilik kavramının tanıtımı, Biyokapasite açığı ve rezervi kavramları, Ekolojik Ayak İzinin hesaplanması |
|
3. hafta |
Çevresel Ayak İzi kavramının tanıtımı ve sınıflandırılması |
|
4. hafta |
Karbon Ayak İzi: Karbon Ayak İzi kavramının tanıtılması, Birincil (Doğrudan)-İkincil (Dolaylı) Karbon Ayak İzi, Karbon Ayak İzi Standartları ve Raporlama Çerçeveleri, Kurumsal Karbon Ayak İzi, Ürün Karbon Ayak İzi, Karbon Ayak İzi için Önemli Verilere, Araçlara ve Kaynaklara Genel Bakış, Karbon Ayak İzi Hesaplama Metodolojisi, Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi ve Girdi-Çıktı Analizi, İklim Değişikliği ve Karbon Ayak İzi, Karbon Ayak İzi azaltma yolları |
|
5. hafta |
Su Ayak İzi: Su Ayak İzi kavramının tanıtımı, Yeşil-Mavi-Gri Su Ayak İzi kavramları, Sanal Su Ayak İzi kavramı, Kurumsal Su Ayak İzi, Ürün Su Ayak İzi, Küresel su Yönetimi Stratejileri, Hükümet Politikaları, Kurumsal Stratejiler, Su Ayak İzi Hesaplama Metodolojisi, Su Ayak İzi azaltma yolları |
|
6. hafta |
Enerji Ayak İzi: Enerji Ayak İzi kavramının tanıtımı, Enerji tasarrufu için alınabilecek önlemler |
|
7. hafta |
Emisyon Ayak İzi: Emisyon Ayak İzi kavramının tanıtımı, Sera gazı emisyonunun etkileri, Tarım sektörünün sera gazı emisyonundaki yeri, Emisyon Ayak İzini azaltmak için yapılabilecekler |
|
8. hafta |
Nitrojen Ayak İzi: Nitrojen Ayak İzi kavramının tanıtımı, Tarımsal faaliyetlerin Nitrojen Ayak İzindeki yeri, Gıda ürünlerinin Nitrojen Ayak İzi üzerindeki etkisi, Nitrojen Ayak İzinin hesaplanması, Nitrojen Ayak İzinin azaltılması |
|
9. hafta |
Arazi Ayak İzi: Arazi Ayak İzi kavramının tanıtımı, Küresel ölçekte Arazi Ayak İzi, Arazi Ayak İzi ve arazi kullanımındaki değişiklikler, Küresel ve ulusal arazi kullanımındaki değişimlerin izlenmesi |
|
10. hafta |
Biyoçeşitlilik Ayak İzi, Biyoçeşitlilik kavramının tanıtılması, Biyoçeşitlilik Ayak İzi kavramı ve hesaplama metodolojisi |
|
11. hafta |
Gıda İsrafı Ayak İzi: Doğal kaynaklar üzerindeki etkileri, Gıda Tedarik Zinciri: Gıda israfının kaynakları, Gıda israfı hacimleri, Gıda Yaşam Döngüsü: Çevresel etkilerin kaynakları, Gıda üretiminin karbon ayak izi üzerindeki etkileri, Gıda üretiminin su ayak izi üzerindeki etkileri, Gıda üretiminin biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkileri, Ekonomik değerlendirme |
|
12. hafta |
Girdi-çıktı analizinin temelleri: ulusal muhasebe, Girdi-çıktı analizinin çevre sorunlarına uygulamalarını anlama |
|
13. hafta |
Global Footprint Network aktivitesi |
|
14. hafta |
Global Footprint Network aktivitesi |