1. hafta |
Mikrobiyoloji laboratuvarında kullanılan malzeme ve araç gereçlerin tanıtımı |
2. hafta |
Laboratuvarda sterilizasyon ve dezenfeksiyon
Mikrobiyolojik besi ortamları ve besi ortamlarının hazırlanması |
3. hafta |
Bakterilerin boyanarak incelenmesi ve mikrobiyolojik preperat hazırlama,
bakterilerin basit boyama ile incelenmesi |
4. hafta |
Negatif boyama |
5. hafta |
Gram boyama, aktinomisetlerin incelenmesi |
6. hafta |
Endospor boyama |
7. hafta |
Asit-fast boyama |
8. hafta |
Bakterilerde hareketin incelenmesi |
9. hafta |
Bakterilerde boyutların ölçülmesi |
10. hafta |
Canlı mikroorganizma sayısının belirlenmesi |
11. hafta |
Mikroorganizmaların beslenme isteklerinin belirlenmesi |
12. hafta |
Saf kültür elde etme yöntemi |
13. hafta |
Saf kültürlerin izolasyonu |
14. hafta |
Mikroorganizmaların kültürel özelliklerinin incelenmesi |