1. hafta |
Sanitasyona giriş: tanımlar ve düzenlemeler; biyogüvenliğin sanitasyonla ilişkisi |
2. hafta |
Mikroorganizmaların sanitasyonla ilişkisi : Mikrobiyal büyüme, Gıda bozulması |
3. hafta |
Gıda kaynaklı hastalıklar |
4. hafta |
Mikrobiyal imha, Mikrobiyal yük tayini, Teşhis testleri |
5. hafta |
Alerjenlerin sanitasyonla ilişkisi |
6. hafta |
HACCP'ye Giriş |
7. hafta |
Temizleme Bileşikleri; Dezenfektanlar; Sanitasyon Ekipmanı |
8. hafta |
Çeşitli Gıdalar İçin Sanitasyon Uygulamaları 1: Nem oranı düşük gıdalar, Süt ürünleri |
9. hafta |
Çeşitli Gıdalar İçin Sanitasyon Uygulamaları 2: Et ve kümes hayvanları, Deniz ürünleri |
10. hafta |
Çeşitli Gıdalar İçin Sanitasyon Uygulamaları 3: Meyve ve sebzeler, İçecekler |
11. hafta |
Atık Ürün İşleme |
12. hafta |
Yönetim ve Sanitasyon |
13. hafta |
Öğrenci sunumları1 |
14. hafta |
Öğrenci sunumları2 |