Eskişehir Teknik Üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Hakkında Eğitim Amaçları Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan Yeterlilikleri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İlişkisi
  • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  • İç Mimarlık Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Konut Mutfaklarında Tasarım İlkeleri
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • Öğrenme Çıktıları
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Öğrenme Çıktısının Program Çıktılarına Katkısı

Ders Bilgileri

Ders Kodu - Ders Adı İÇT327 - Konut Mutfaklarında Tasarım İlkeleri
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Ders Dili Türkçe
Teori + Uygulama 2+0
AKTS 4.0
Öğretim Elemanları DENİZ SİPAHİOĞLU
Dersin Veriliş Biçimi
Dersin Önkoşulları
Önerilen Dersler
Okuma Listesi Pile, J.F. (1995) Interior Design. Hary N Abrams, Incorpotated: NYBaytin, N (1980) Konuy Islak Mekanları, Tübitak:ANKARA
Değerlendirme
Staj & Uygulama
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Ders İçeriği

Haftalar Konular
1. hafta Konutlarda mutfak tasarımı ve ergonomi.
2. hafta Antropometri ve temel hareketlere ilişkin boyutlar.
3. hafta Mutfaklarda yer alan aktivitelere ilişkin boyutlar.
4. hafta Konut mutfaklarında tasarım kriterleri.
5. hafta Mutfak tipleri, tanımları ve özellikleri, Mutfağın konut birimi içerisindeki yeri ve diğer mekanlarla ilişkisi.
6. hafta Mutfakta çalışma yüzeyleri ve mutfaktaki çalışma merkezleri.
7. hafta Mutfakta yer alması gereken donatı elemanları.
8. hafta Mutfaktaki tezgahlar ve mutfakta depolama üniteleri
9. hafta Sınav
10. hafta Konut mutfaklarında kullanılan malzeme türleri.
11. hafta Bir mutfak tasarımı projesinin verilmesi ve konuya ilişkin tartışmalar.
12. hafta Proje görüşmesi, eskiz geliştirme-değerlendirme
13. hafta Proje görüşmesi, eskiz geliştirme-değerlendirme
14. hafta Proje görüşmesi, eskiz geliştirme-değerlendirme

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

Ölçme ve Değerlendirme

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
1.Ara Sınav 1 40
Dönem Sonu Sınavı 1 60
Toplam (%) 100
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları ı
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar r
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri