| 1. hafta | Kalite,
Kalitenin tanımı | 
                                                        
                                | 2. hafta | Kaliteyi oluşturan temel unsurlar
Kaliteyi etkileyen faktörler
Kalite kontrolü
Kalite kontrolünün amacı | 
                                                        
                                | 3. hafta | Kalite kontrolünün gereksinimi;
Kalite kontrol bölümü ve görevleri | 
                                                        
                                | 4. hafta | Tahribatlı kalite kontrol yöntemleri;
Çekme, basma eğme yöntemleri | 
                                                        
                                | 5. hafta | Tahribatsız kalite kontrol yöntemleri | 
                                                        
                                | 6. hafta | Girdap akımları yöntemi | 
                                                        
                                | 7. hafta | Manyetik parçacık yöntemi | 
                                                        
                                | 8. hafta | Sıvı penetrant yöntemi | 
                                                        
                                | 9. hafta | Ultrasonik yöntem | 
                                                        
                                | 10. hafta | Radyografik yöntemler | 
                                                        
                                | 11. hafta | İşletmelerde kalite kontrol laboratuvarlarına ziyaret | 
                                                        
                                | 12. hafta | İşletmelerde kalite kontrol laboratuvarlarına ziyaret |