|
1. hafta |
X-ışınları Difraksiyonu (XRD) a) X-ışınlarının özellikleri b)x-ışınlarının oluşumu, Bragg yasası, |
|
2. hafta |
Kırının yöntemleri a)Leue Metodu b)Döner Kristal Metodu |
|
3. hafta |
c)Toz Kırınım Metodu, Konuyla ilgili uygulamalar ve cihaz tanıtımı |
|
4. hafta |
X-ışınları Floresans Analizi (XRF) a)Dalgaboyu Dağılımlı XRF |
|
5. hafta |
b)Enerji Dağılımlı XRF, Konuyla ilgili uygulamalar ve cihaz tanıtımı |
|
6. hafta |
Daldırma Kalorimetresi: Kalorimetre, ıslanma ısısı, ıslanma entalpisi ∆Himm, |
|
7. hafta |
Islanma ısısının oluşmasına etki eden faktörler, Konuyla ilgili uygulamalar ve cihaz tanıtımı. |
|
8. hafta |
Termal analiz teknikleri: a)Termogravimetrik Analiz (TGA) |
|
9. hafta |
b)Derivativ Termogravimetrik Analizi (DTG) |
|
10. hafta |
c)Diferansiyel Termal Analiz (DTA) |
|
11. hafta |
d)Diferansiyel Taramalı Kalorimetre (DSC) |
|
12. hafta |
Konuyla ilgili uygulamalar ve cihaz tanıtımı |
|
13. hafta |
Konuyla ilgili uygulamalar ve cihaz tanıtımı |
|
14. hafta |
Konuyla ilgili uygulamalar ve cihaz tanıtımı |