Eskişehir Teknik Üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Hakkında Eğitim Amaçları Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan Yeterlilikleri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İlişkisi
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans
  • Program Hakkında

Program Profili

Öğrenciler, zorunlu ve seçmeli dersleri almak ve yaptığı araştırmaya bağlı olarak tezini sunmakla yükümlüdür. Öğrenciler, tezlerini enstitüye sunduktan sonra üç kişilik jüri önünde çalışmalarını sözlü olarak savunmak durumundadır. Tezsiz yüksek lisans derecesi için öğrenciler, ders almak ve dönem projesi hazırlamakla yükümlüdür. Derslerini ve dönem projelerini başarı ile tamamlayan öğrenciler, üç kişilik jüri önünde yeterlik sınavına girmek durumundadır. Öğrencinin Yüksek Lisans derecesini alabilmesi için yaklaşık 2 yıl süresi bulunmaktadır. ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ Anabilim Dalı öğretim elemanlarının çeşitli ulusal ve uluslararası toplantılarda sunulmuş olan 16 ulusal, 7 uluslararası bildirisi bulunmaktadır. Bölüm öğretim elemanlarının yaptığı bazı araştırma başlıkları şöyledir: Sprinterlerin Sürat ve Sıçrama Parametrelerinin Ölçülmesi, Yüzme Antrenmanlarının Fiziksel Uygunluğa ve Otizmde Suya Alışmaya Etkileri, Halliwick Yüzme Eğitim Programlarının Otistik Çocukların Suya Alışmalarına Etkisi, 2. Lig Futbol Takımında Oynayan Hücum ve Savunma Oyuncularının Karşılaştırılması, Türk Futbolunda Spor Pazarlaması: İstanbul Takımları ve Üretim Stratejileri, Sporseverlerin Spor Ürünleri Reklamlarına Karşı Davranışları, Spor Organizasyonlarında Sponsorluk: 2002 Dünya Kupasında Türk Futbol Takımının Sponsorlarının İncelenmesi.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ - SUNULAN OLANAKLAR

Kütüphane: Öğrenciler Yunus Emre Kampüsü'ndeki merkez kütüphaneden yararlanabilir. Öğrenciler birçok kitap, dergi, elektronik dergi ve araştırma temellerine ulaşabilir. Bunun yanı sıra okulumuzun da kütüphanesi bulunmaktadır.

 

<p border-box;="" margin:="" 0px="" 10.5px;="" color:="" rgb(44,="" 62,="" 80);="" font-family:="" lato,="" "helvetica="" neue",="" helvetica,="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 14px;="" text-align:="" justify;"="">Spor Salonları: Okulumuz 4110 m² açık alan üzerinde kuruludur. 11 tane de kapalı alana ve IAAF standartlarında bir açık futbol sahasına sahiptir. Derslik Sayısı: 32, Seminer Odası: 2, Bilgiyasayar Laboratuvarı: 2, 50 Adet Bilgisayar, Okuma Odası: 1. Kapalı Atletizm Salonu: Tartan zemin, uzun atlama havuzu, olimpik sırıkla yüksek atlama minderi, sırıkla yüksek atlama sehpası, yüksek atlama sehpası ve çıkış takozlar (1360 m²). Çok Amaçlı Spor Salonu: Sentetik zemin üzerinde basketbol, hentbol, voleybol ve tenis oynanabilecek nitelikte (907 m²). Artistik Cimnastik Salonu: Parke zemin, yer minderi, halka, paralel, barfiks, asimetrik paralel, kulplu beygir, atlama beygiri, denge, trambolin, müzik seti yerleştirilmiş vaziyette (417 m²). Ritmik Cimnastik Salonu: Parke zemin, müzik seti, bar ve aynalar mevcuttur (357 m²). Badminton Salonu: Sentetik zemin üzerinde 2 adet badminton oyun alanı mevcuttur (294 m²). Halk Oyunları ve Güreş Salonu: Parke zemin, müzik seti, aynalar ve 72 parça güreş minderi bulunmaktadır (211 m²). Eskrim Salonu: Sentetik zemin, eskrim malzemeleri bulunmaktadır (70 m²). Masa Tenisi Salonu: Sentetik zemin, 4 adet masa tenisi masası bulunmaktadır (113 m²). Masaj Salonu: Sentetik zemin, masaj masası ve malzemeleri bulunmaktadır (70 m²). Kondüsyon Merkezi: Sentetik zemin, alet ve malzemeleri bulunmaktadır (203 m²). Squash Salonu: Parke zemin (76 m²). Konferans salonu, öğretim elemanları dinlenme salonu, toplantı salonu, öğrenci kantini, 41 idari büro, Atletizm Pisti ve Futbol Sahası: 400 metrelik uluslararası kurallara uygun (İAAF) onaylı, tartan atletizm pisti ve çim futbol sahası bulunmaktadır. Öğretim elemanı odaları, öğretim elemanı dinlenme odası, 41 idari ofis ve öğrenciler için okul içerisinde bir kantin vardır.

Bölüm Bşk. ve AKTS Koord.

ANABİLİM DALI BAŞKANI
DOÇ. DR. DENİZ ŞİMŞEK
ECTS BÖLÜM KOORDİNATÖRÜ
ARAŞ. GÖR. CANER ÖZBÖKE

Kabul ve Kayıt Koşulları

Tezli/Tezsiz yüksek lisans programına başvurabilmek için adayın; lisans diplomasına, en az 2,00/4,00 (50/100) lisans GNO’suna sahip olması gerekir. Tezli yüksek lisans programına başvuranların ALES’ten başvurduğu programın türünde en az 55 puan veya GRE/GMAT sınavlarından Senato tarafından kabul edilen eşdeğer puanı alması gerekir. Tezsiz yüksek lisans programlarına başvurularda ALES puanı aranmaz. Yabancı dil koşulu için; ÖSYM tarafından düzenlenen yabancı dil sınavları veya YÖKDİL Sınavı ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarının sonuçları değerlendirmeye alınır.
Türk ve yabancı öğrenciler için genel kabul şartları programa başlamak için geçerlidir.

Önceki Öğrenmenin Tanınması

Öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yurt içi veya yurt dışındaki diğer Yükseköğretim Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptıran öğrenciler ilk hafta içinde başvurdukları takdirde kredi ve not transfer talepleri ilgili öğretim birimi yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek bütün öğrenimini kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere karara bağlanır.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Programın süresi, kayıtlı olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 4 yarıyıl olup program, en çok 6 yarıyılda tamamlanır.

Dört yarıyıl sonunda öğretim planında yer alan kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya CD, DC, DD, FF, YZ ya da DZ harf notu aldığı ders/dersler bulunan veya 2,50 GNO’yu sağlayamayan öğrencinin programdan ilişiği kesilir.

Programın azami süresi 6 yarıyıldır. Azami süre içinde tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin programdan ilişiği kesilir.

Öğrenci, programın mezuniyet koşullarını yerine getirdiği takdirde programın süresinden önce de mezun olabilir.


Üst Derece Programlarına Geçiş

Tezli yüksek lisans programı; toplam 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az 8 ders (TAÇ 8 dersi hariç) ile 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer dersi, uzmanlık alan dersi ve tez çalışması YT veya YZ harf notuyla değerlendirilir. Bir yarıyılda 60 AKTS’den fazla ders alınamaz.

Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için aldığı tüm derslerden YT, CC veya bunun üzerinde bir harf notu alması ve en az 2,50 GNO’yu sağlaması gerekir.


Mezuniyet Koşulları

Tezli yüksek lisans programı; toplam 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az 8 ders (TAÇ 8 dersi hariç) ile 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla, uzmanlık alan dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer dersi, uzmanlık alan dersi ve tez çalışması YT veya YZ harf notuyla değerlendirilir. Bir yarıyılda 60 AKTS’den fazla ders alınamaz.

Öğrencinin başarılı sayılabilmesi için aldığı tüm derslerden YT, CC veya bunun üzerinde bir harf notu alması ve en az 2,50 GNO’yu sağlaması gerekir.


İstihdam Olanakları

Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimi alan öğrenci; spor kulüplerinde performans değerlendirmeye yönelik ölçümler yaparak antrenörle beraber çalışabilir. Spor kulüplerinde maç analizi yapabilir. Spor kulüplerinde takım ve rakip takımlarla ilgili istatistik verileri değerlendirebilir. Spor kulübünde veya tesisinde işletmeci olarak çalışabilir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde çalışabilir. Federasyonlarda çalışabilir.

Ölçme ve Değerlendirme

Uzaktan öğretim tezsiz yüksek lisans programları hariç olmak üzere dönem içi değerlendirmelerin başarı notuna katkısı; %30’dan az, %70’den fazla olamaz. Sadece dönem sonu sınavı yapılan uygulamalı derslerde, dönem sonu sınavının başarı notuna katkısı %100’dür.

Öğrencinin ders başarısı, o dersi alan tüm öğrencilerin genel başarı düzeyi de göz önüne alınarak dersi veren öğretim elemanı tarafından harf notuyla belirlenir.

Bu harf notlarına ek olarak aşağıdaki harf notlu değerlendirmeler de yapılabilir:

  1. DZ (Devamsız) harf notu; devam koşulunu sağlayamayan öğrenciye verilir. Bu öğrenci, dönem sonu sınavına giremez. DZ harf notu; FF veya YZ harf notuyla eşdeğerdir.
  2. EK (Eksik) harf notu; Senato tarafından belirlenen haklı ve geçerli bir nedenden dolayı dersin gereklerini zamanında yerine getiremeyen öğrenciye verilir. EK harf notu, yerine yeni bir not belirlenene kadar Not Durum Belgesinde gösterilir. Bu notu alan öğrenci, eksiklerini bir sonraki dönem başlamadan önce tamamlamak zorundadır. Verilen süre içinde eksiklerini tamamlayan öğrencinin EK harf notu, Enstitü Yönetim Kurulu Kararıyla o dersin harf notu aralıklarına göre yeni bir harf notuna dönüştürülür. Öğrencinin eksiğini tamamlamaması durumunda ise EK harf notu, Enstitü Yönetim Kurulu Kararıyla FF veya YZ harf notuna dönüştürülür. EK harf notu tez ve uzmanlık alan dersleri için kullanılmaz.
  3. KL (Kaldırıldı) harf notu; programdan kaldırılan dersler için verilir.
  4. YT (Yeterli) ve YZ (Yetersiz) harf notları; Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ve Senatonun onayıyla not ortalamasına katılması uygun görülmeyen derslerde, başarının gösterilmesi için kullanılır. Başarılı öğrenciye YT, başarısız öğrenciye ise YZ harf notu verilir.

Öğrenci; danışmanının onayını almak koşuluyla ilgili dönemin ekle/sil haftası içinde ders değiştirebilir, ders bırakabilir veya yeni derse/derslere kaydolabilir.


Başarı Notu KATSAYI
AA 4,0
AB 3,7
BA 3,3
BB 3,0
BC 2,7
CB 2,3
CC 2,0
CD 1,7
DC 1,3
DD 1,0
FF 0,0
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları ı
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar r
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri