Eskişehir Teknik Üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Hakkında Eğitim Amaçları Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan Yeterlilikleri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İlişkisi
  • Fen Fakültesi
  • Biyoloji Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Gıda Mikrobiyolojisi
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • Öğrenme Çıktıları
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Öğrenme Çıktısının Program Çıktılarına Katkısı

Ders Bilgileri

Ders Kodu - Ders Adı BİY476 - Gıda Mikrobiyolojisi
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Ders Dili Türkçe
Teori + Uygulama 2+0
AKTS 4.0
Öğretim Elemanları PROFESÖR NALAN YILMAZ SARIÖZLÜ
Dersin Veriliş Biçimi yüzyüze
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır. Ancak bu dersi alan öğrencilerin MİKROBİYOLOJİ I ve MİKROBİYOLOJİ II derslerini almaları önerilir.
Önerilen Dersler
Okuma Listesi • Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları Ankara 2000, Sim Matbaacılık• Gıda Sanayiinde Mikrobiyoloji ve Uygulamaları Marmara Araştırma Merkezi Yayın No: 124, 1995.
Değerlendirme 1 ara sınav, 1 ödev, 1 final sınavı
Staj & Uygulama yok
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Ders İçeriği

Haftalar Konular
1. hafta • Gıdalarda bulunan mikroorganizmalar
2. hafta • Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç ve dış faktörler
3. hafta • Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç ve dış faktörler
4. hafta • Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç ve dış faktörler
5. hafta • Funguslar ve Mikotoksinler
6. hafta • Funguslar ve mikotoksinler
7. hafta • Funguslar ve mikotoksinler
8. hafta • Gıda kaynaklı virüsler
9. hafta • Gıda kaynaklı bakteriler
10. hafta • Gıda kaynaklı parasitics.
11. hafta • Gıda kaynaklı hastalık ve zehirlenme semptomları
12. hafta personel hijyeni
13. hafta • Gıdalardan örnek alma
14. hafta • Gıdalardan örnek alma

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

  • Öğretim Yöntemleri
  • Anlatım
  • Tartışma
  • Soru-Yanıt
  • Gözlem
  • Beyin Fırtınası
  • Öğretim Yeterlilikleri
  • Üretken
  • Özdeğerlerine saygılı
  • Akılcı
  • Sorgulayan
  • Toplumsal duyarlılık
  • Türkçeyi etkili kullanma
  • Çevre Duyarlılığı
  • Takım halinde çalışabilme
  • Zamanı etkili kullanma
  • Eleştirel düşünebilme
  • Soyut analiz ve sentez yapma
  • Bilgiyi yönetme
  • Bağımsız çalışma

Ölçme ve Değerlendirme

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
Toplam (%) 0
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları ı
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar r
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri