Eskişehir Teknik Üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • English
Program Hakkında Eğitim Amaçları Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan Yeterlilikleri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İlişkisi
  • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  • Endüstriyel Tasarım Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Ürün ve Servis Deneyimi Tasarımı Stüdyosu
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • Öğrenme Çıktıları
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Öğrenme Çıktısının Program Çıktılarına Katkısı

Ders Bilgileri

Ders Kodu - Ders Adı ENT4503 - Ürün ve Servis Deneyimi Tasarımı Stüdyosu
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Ders Dili Türkçe
Teori + Uygulama 2+1
AKTS 6.0
Öğretim Elemanları ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ DOKTOR BARIŞ DERVİŞ
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşul ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler
Zorunlu ya da Önerilen Kaynaklar
Okuma Listesi Ellen Lupton - Design is Storytelling; James Gleick - Kaos; George Mather - Duyu ve Algının Temelleri; Bruce Goldstein - Duyum ve Algı
Değerlendirme 1 Ara Sınav ve 1 Final, final sınavı proje teslimi şeklinde gerçekleştirilmektedir.
Staj & Uygulama
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Ders İçeriği

Haftalar Konular
1. hafta Biçim, malzeme ve işlev arasındaki ilişkiler.
2. hafta Üründe anlambilim ve göstergebilim.
3. hafta Hikaye anlatısı olarak tasarım.
4. hafta Duyulama ve algılama.
5. hafta Deneyimin tanımı. Ürün deneyimine giriş.
6. hafta Kullanıcı deneyimi. Kullanıcı deneyimi haritalama. Bir ürün örneği üzerinden görsel deneyim çalışması.
7. hafta Ürün-Kullanıcı Etkileşimi ve Anlamsal Deneyim
8. hafta Duygular için tasarım.
9. hafta Deneyim ekonomisi.
10. hafta Persona ve ürün karakteri.
11. hafta Duyusal deneyimler. Görme ve dokunma. Bir fiziksel ürün örneği üzerinden görsel ve dokunsal deneyim çalışması.
12. hafta Duyusal deneyimler. İşitme Bir fiziksel ürün örneği üzerinden işitsel deneyim çalışması.
13. hafta Duyusal deneyimler. Koklama ve tatma. Bir fiziksel ürün örneği üzerinden koklama ve tatma deneyim çalışması.
14. hafta Çokluduyusal etkileşimler. Bir fenomenoloji olarak sinestezi ve sinektik tasarım yaklaşımları.

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

  • Öğretim Yöntemleri
  • Uygulama - Alıştırma
  • Proje Tasarımı/Yönetimi
  • Öğretim Yeterlilikleri
  • Üretken
  • Yaratıcı
  • Farklı durumlara ve sosyal rollere uyum
  • Eleştirel düşünebilme
  • Soyut analiz ve sentez yapma

Ölçme ve Değerlendirme

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
Toplam (%) 0
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları ı
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar r
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri