Eskişehir Teknik Üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • English
Program Hakkında Eğitim Amaçları Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan Yeterlilikleri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İlişkisi
  • Mimarlık ve Tasarım Fakültesi
  • Endüstriyel Tasarım Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Tasarım ve Gastronomi Stüdyosu
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • Öğrenme Çıktıları
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Öğrenme Çıktısının Program Çıktılarına Katkısı

Ders Bilgileri

Ders Kodu - Ders Adı ENT4516 - Tasarım ve Gastronomi Stüdyosu
Ders Türü Mesleki Seçmeli Dersler
Ders Dili Türkçe
Teori + Uygulama 2+1
AKTS 6.0
Öğretim Elemanları ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ Hüseyin Elia AYDIN
Dersin Veriliş Biçimi Yüz Yüze
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
Zorunlu ya da Önerilen Kaynaklar
Okuma Listesi
Değerlendirme 1 Ara Sınav ve 1 Final
Staj & Uygulama
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Ders İçeriği

Haftalar Konular
1. hafta TR: TR: Gastronomi ve Tasarım İlişkisine Giriş: Gıda kültürü, yemeğin duyusal ve simgesel boyutları, tasarım disipliniyle kesişim alanları
2. hafta Gıda ve Ürün Tasarımı I: Sofra araçları, yemekle ilişkili nesneler, kullanım bağlamı ve tasarım ilişkisi
3. hafta Gıda ve Ürün Tasarımı I: Sofra araçları, yemekle ilişkili nesneler, kullanım bağlamı ve tasarım ilişkisi
4. hafta TR: Yeme Deneyimi Tasarımı I: Ritüel kavramı, yemek deneyiminin mekânsal bağlamı, anlatı kurgusu
5. hafta TR: Yeme Deneyimi Tasarımı II: Çokduyulu deneyim, storytelling, atmosfer yaratımı
6. hafta Eleştirel Gıda Tasarımı: Zampollo’nun “Design for/with/of Food” yaklaşımı, sürdürülebilirlik, gelecek senaryoları
7. hafta Ara Sınav
8. hafta Gıdayla Etkileşim Tasarımı: Performans, beden temelli tasarım, yemeğin sahneleme potansiyeli
9. hafta Gıda Mekanları Tasarımı: Restoran ve sokak yemeği deneyimleri, kamusal alanlarda yemek kurguları
10. hafta Kültürel Sürdürülebilirlik Bağlamında Yemeğin Tasarımı: Yerel kimlik, yemek ritüelleri, gastronomi mirası
11. hafta Proje Geliştirme I: Konu seçimi, araştırma çerçevesi, tasarım problemi tanımlama
12. hafta Proje Geliştirme II: Taslak senaryo oluşturma, kullanıcı deneyimi kurgulama, form/işlev ilişkisi
13. hafta Proje Geliştirme III: Prototipleme, sunum biçimleri, anlatı destekli ifade yöntemleri
14. hafta Final Sınavı

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

  • Öğretim Yöntemleri
  • Anlatım
  • Tartışma
  • Uygulama - Alıştırma
  • Beyin Fırtınası
  • Rapor Hazırlama ve/veya Sunma
  • Öğretim Yeterlilikleri
  • Üretken
  • Özdeğerlerine saygılı
  • Yaratıcı
  • Etik Kurallara Uyma
  • Kurumsal bilgiyi uygulamaya dönüştürme
  • Disiplinlerarası projelerde çalışma

Ölçme ve Değerlendirme

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
Toplam (%) 0
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları ı
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar r
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri