Eskişehir Teknik Üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi
  • Kurumsal
  • Akademik Programlar
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Türkçe
    • Türkçe Türkçe
    • İngilizce İngilizce
Program Hakkında Eğitim Amaçları Program Yeterlilikleri (Çıktıları) Dersler - AKTS Kredileri Alan Yeterlilikleri Ders - Prog. Yeterlilik İlişkileri Alan & Prog. Yeterlilik İlişkileri Ders - Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları İlişkisi
  • Fen Fakültesi
  • Kimya Bölümü
  • Dersler - AKTS Kredileri
  • Gıda Kimyası ve Teknolojisi
  • Tanıtım
  • Tanıtım
  • Öğrenme Çıktıları
  • Program Çıktılarına Katkısı
  • Öğrenme Çıktısının Program Çıktılarına Katkısı

Ders Bilgileri

Ders Kodu - Ders Adı KİM347 - Gıda Kimyası ve Teknolojisi
Ders Türü Seçmeli Dersler
Ders Dili Türkçe
Teori + Uygulama 2+0
AKTS 3.0
Öğretim Elemanları DOÇENT DOKTOR ÖZER GÖK
Dersin Veriliş Biçimi Bu ders sadece yüz yüze eğitim şeklinde yürütülmektedir.
Dersin Önkoşulları Bu dersin ön koşulu ya da eş koşulu bulunmamaktadır.
Önerilen Dersler Bu dersle ilişkili önerilen başka dersler bulunmamaktadır.
Okuma Listesi
Değerlendirme 1 Ara sınav, 1 Ödev, 1 Dönem sonu sınavı.
Staj & Uygulama Bu ders staj/uygulama gerektirmez.
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Ders İçeriği

Haftalar Konular
1. hafta Gıdaların Kimyasal Bileşimi: Su, aminoasitler, proteinler, enzimler, yağlar, karbonhidratlar, vitaminler ve mineraller
2. hafta Aroma Bileşikleri; Gıda katkıları;Gıdalarda Kontaminasyon
3. hafta Süt ve Günlük Ürünler; Yumurta, Et ve Balık
4. hafta Yemeklik Yağlar: Hayvansal ve bitkisel yağlar
5. hafta Tahıl ve Tahıl Ürünleri
6. hafta Bakliyatlar
7. hafta Sebze ve Sebze Ürünleri
8. hafta Meyve ve Meyve Ürünleri
9. hafta Şekerler: Şeker alkolü ve bal
10. hafta Alkollü İçecekler; Kahve, Çay, Kakao
11. hafta Baharatlar; Tuz ve Sirke
12. hafta İçme Suları: Mineral ve doğal içme suları
13. hafta Gıda Bileşim, Kalite ve Güvenlik Kontrolleri; Gıda Muhafaza Teknikleri
14. hafta Uluslararası Gıda Kanunları; Avrupa, Amerika ve Türk Gıda Kodeksleri.

Öğretim Yöntem ve Teknikleri

  • Öğretim Yöntemleri
  • Anlatım
  • Tartışma
  • Soru-Yanıt
  • Uygulama - Alıştırma
  • Beyin Fırtınası
  • Rapor Hazırlama ve/veya Sunma
  • Öğretim Yeterlilikleri
  • Sorgulayan
  • Yaratıcı
  • Etik Kurallara Uyma
  • Eleştirel düşünebilme
  • Kaliteye önem verme
  • Bilgiyi yönetme

Ölçme ve Değerlendirme

Değerlendirme Yöntemi ve Geçme Kriterleri
Sayısı Yüzde (%)
1.Ara Sınav 1 20
Ödev 1 40
Dönem Sonu Sınavı 1 40
Toplam (%) 100
  • Kurumsal
  • İsim ve Adres
  • Akademik Takvim
  • Yönetim Kadrosu
  • Kurum Hakkında
  • Akademik Programlar
  • Genel Kabul Şartları
  • Önceki Öğrenmenin Tanınması
  • Kayıt İşlemleri
  • AKTS Kredi Sistemi
  • Akademik Danışmanlık
  • Akademik Programlar
  • Doktora / Sanatta Yeterlik
  • Yüksek Lisans
  • Lisans
  • Önlisans
  • Açık ve Uzaktan Eğitim Sistemi
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Şehirde Yaşam
  • Konaklama
  • Beslenme Olanakları
  • Tıbbi Olanaklar
  • Engelli Öğrenci Olanakları ı
  • Sigorta
  • Maddi Destek
  • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
  • Öğrenci İçin Bilgi
  • Öğrenim Olanakları
  • Uluslararası Programlar r
  • Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
  • Dil Kursları
  • Staj
  • Sosyal Yaşam ve Spor Olanakları
  • Öğrenci Kulüpleri